Tafelgesprek 'Wie is de mens?'
okt 14 2020

Tafelgesprek 'Wie is de mens?'

  • 11:41
  • Herberg De Aandacht

'Wie is de mens?' Op die vraag zijn oneindig veel antwoorden te geven. Maar veel mensen zullen zin en betekenis van het menszijn toch vooral verbinden met vrij en onafhankelijk zijn, jezelf kunnen ontplooien. Maar hoe zit dat voor mensen met een (zware) verstandelijke beperking? Zij voldoen niet aan die voorwaarden. Zijn ze daarmee minder mens? Of kunnen ze ons helpen een inclusiever mensbeeld te ontwikkelen, waarbij het niet meer gaat om vermogens maar om het pure er-zijn (voor elkaar)?

Op vrijdag 25 september zaten in het kader van Wereldkoken Anders twaalf gasten rond de tafel in de Serrekamer, om samen te eten en over dit thema met elkaar van gedachten te wisselen. Pastor Victor Bulthuis hield drie korte inleidingen, deels gebaseerd op eigen ervaringen met verstandelijk beperkte mensen, die boeiende gespreksstof opleverden tijdens de maaltijd. Daarnaast genoten de aanwezigen volop van de drie soorten stamppot en het heerlijke toetje.

Het was even wennen, een Serrekamer die niet uitpuilt van pratende en smullende gasten. Maar ondanks de coronabeperkingen was het toch een prachtige avond. Doordat alle gasten rond de tafel zaten geschaard, werd het gesprek vooral centraal gevoerd. Dat was het voordeel van een kleinere bezetting.

Klik hier om de inleiding van pastor Bulthuis te lezen.

Vrijdag 27 november is er - deo volente - weer een Italiaanse avond met gastkok Luca Consoli. Momenteel is er vanwege de coronamaatregelen echter niets zeker. Dat betekent dat wij als team van de Herberg elke week opnieuw moeten bekijken of een geplande activiteit kan doorgaan. Houdt u daarom onze website en Facebookpagina in de gaten!Indrukken