Spijs én drank voor de ziel
nov 2 2019

Spijs én drank voor de ziel

  • 12:36
  • Herberg De Aandacht

Spijs voor de ziel, zo luidt het motto van Herberg De Aandacht. Op vrijdag 25 oktober mochten we daar ook drank aan toevoegen. Tijdens een speciale aflevering van het populaire Wereldkoken nam Patrick Chatelion Counet, exegeet en wijnliefhebber, de verzamelde fijnproevers mee op een vinologische speurtocht door het Oude en Nieuwe Testament.

Wijn speelt in beide een belangrijke rol, maar welke wijnen dronk men eigenlijk in Bijbelse tijden? Aan de hand van Bijbelpassages en andere bronnen toonde Patrick Chatelion Counet aan dat al 6000 jaar geleden wijn werd gedronken. Noach is in de Bijbel de eerste wijnbouwer. Via allerlei hoofd- en dwarswegen kunnen we min of meer achterhalen welke wijnen van nu die van toen het dichtst benaderen. Inclusief de wijn die Jezus en zijn leerlingen dronken bij het Laatste Avondmaal! Deze wijnen blijken echter moeilijk te verkrijgen. Daarom lieten de fijnproevers zich de vier verschillende wijnen die op tafel verschenen, zich extra goed smaken. De Bijbels geïnspireerde maaltijd die Corina Vos had klaargemaakt, bestaande uit linzensoep, lamsstoofpot en dadeltaart, vormde daarmee een perfecte combinatie.


 

Indrukken